Idén is volt nagyböjti gyűjtés

Szerző: szerzo Közzétéve:

Az évek óta sikeresen működő hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtés lezárult, de az élelmiszerek szétosztása a rászoruló családok között még folyamatosan zajlik a húsvéti időszakban.Tovább >>>

Kategóriák: Egyéb

Idén is volt nagyböjti gyűjtés

Szerző: karitasz Közzétéve:

Az évek óta sikeresen működő hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtés lezárult, de az élelmiszerek szétosztása a rászoruló családok között még folyamatosan zajlik a húsvéti időszakban.

Országos szinten tavaly 197 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, idén pedig ezt a számot is sikerült meghaladni a mintegy 200 tonnányi adománnyal. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász gyűjtésébe, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is bekapcsolódott a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara és annak hallgatói. Az egyetem süteményvásárt rendezett, ahol az édességekért összegyűjtött adományokat, 73.000 Ft-ot, tartós élelmiszer vásárlására fordították a hallgatók, ezzel segítették húsvétkor a nehezebb sorban élő embertársaikat.
A Pécsi Egyházmegye területén a 34 egyházmegyei karitászcsoport mellett nagyon sok plébániai csoport is részt vett a gyűjtésben. Ennek az összefogásnak köszönhetően 10.450 kg élelemmel segítenek húsvétig az egyházmegye területén a rászorulóknak.

Kategóriák:

Translate »