ÉLELMISZERMENTÉS KIÁLLÍTÁS NYÍLT KARITÁSZ KÖZPONTUNKBAN

Interaktív bemutatóra várjuk az érdeklődőket a pandémia alatt is működő Élelmiszermentési Programunkról

Élelmiszermentéssel kapcsolatos kiállításra várjuk Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász Központunkba az érdeklődőket, akik nem csupán számszerű adatokat kapnak a naponta feleslegessé vált élelmiszer mennyiségről és a túltermelésről, de a saját szemükkel is láthatják, hogy mennyi étel kerülne nap, mint nap a szemetesbe, ha nem lenne “élelmiszermentés”.

Szervezetünk az Élelmiszerbankkal együttműködve évente 70-80 ezer kg élelmiszert tud megmenteni. Az ételek 3-400 család életét könnyítik meg. Besenczi Zsolt igazgató azt is elmondta, hogy nemcsak a családok támogatása fontos, hanem az is, hogy a megmentett élelmiszer nem terheli a környezetet.

A Tanulófesztivál keretein belül megvalósuló kiállítás a következő heti Teremtésvédelmi Hét programjaiban is részt vesz, így ez idő alatt is megtekinthető a tárlat.

Az Élelmiszermentés Programunk interaktív bemutatása a Pécsi Katolikus Karitász Központjában, a Janus Pannonius utca 4-es szám alatt található.

A két programsorozat alatt 9 és 12 óra között várjuk az érdeklődőket, akik egyénileg vagy kiscsoportban is megtekinthetik az élelmiszermentés folyamatát.