Karitász táborok a Pécsi Egyházmegyében

A Katolikus Karitász ebben az évben országosan 5000 szegény sorsú gyermek nyári táboroztatását segítette.
Sok családnak nem áll módjában kifizetni a nyári táborok díjait. Az ő gyermekeik arcára csalt örömet az egyházmegyei Karitász: 20 táborban több mint 450 rászoruló gyermek aktív kikapcsolódását támogatta.dscn1176-3-2
A szervezet a karitász-táborok, hittan-táborok, kézműves táborok étkeztetését Erzsébet utalványok adományozásával könnyítette meg, így a nehéz helyzetben levők számára a táboroztatás díját el tudták engedni vagy csökkenteni tudták a szervezők.
A táborok szervezői mindent megtettek azért, hogy a kicsik önfeledten ki tudjanak kapcsolódni: strandlátogatások, vadasparkok megtekintése, állatsimogatások tarkították a nyaralás mindennapjait.
A legtöbb gyermek az egyházmegye spirituális és turisztikai nevezetességeit is meglátogathatta: a máriagyűdi Bazilikát, a pécsi Székesegyházat, a Dzsámit, a siklósi Várat. Többen a nemrég újra megnyitott állatkertet is megcsodálhatták.
A gyermekek kézügyességének fejlesztésére is lehetőség nyílt: több táborban készítettek szalma dísztárgyakat, fűztek gyöngyöt, festettek tojást, szőttek szőnyeget, vagy éppen tanulták a fazekasság alapjait.IMG_4213

A Karitász vezetői, munkatársai több helyszínre kilátogattak, ahol játékos, interaktív beszélgetések során mutatták be a gyerekeknek az önkéntes csoportok munkájának súlyponti területeit.