Közös adománygyűjtő akciót indít a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Pécsi Állatkert. Mind a két szervezethez közel áll a segítségnyújtás, s idén már megmutatták az összefogás erejét a Nyuszibatyu-ajándékgyűjtő akció keretein belül, ezúttal pedig újabb összefogásra készül a két intézmény.

Szeptember közeledtével hátrányos helyzetű gyermekek és családjuk számára szeretnék megkönnyíteni az iskolakezdést, s enyhíteni terheiket a tanidő megkezdésével. A „Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű program során tanszereket gyűjt a két szervezet az Állatkert előcsarnokában.

A támogatást nyújtó látogatók, vagy csak az állatkert aulájába betérők egy, az akció idejére a fogadóépületben kihelyezett ládába tudják elhelyezni az adományaikat. A szervezők a program során új vagy használt iskolatáskákat, tolltartókat, ceruzákat, füzeteket vagy bármi egyéb iskolához köthető tárgyat szívesen fogadnak. A kezdeményezés 2019. augusztus 17-től 31-ig zajlik majd az Állatkert aulájában. Az összegyűlt adományokat a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász pécsi hátrányos helyzetű diákok közt osztja ki.

A szervezők ezúton is köszönik mind az előző akcióban való részvételt, mind a mostani segítséget, hogy minden gyermek számára öröm lehessen az iskolakezdés.