Amikor a természet megmutatja az erejét, ott az ember ereje nem képes mit tenni.

Szerző: szerzo Közzétéve:

Hatalmas erejű jégeső csapott le az Ormánság néhány településére, és Drávaiványi, Sellye, Kákics és Okorág településeken irtózatos erejű pusztítást végzett. Több száz lakóépületben okozott hatalmas kárt a jég, ami tetőket vert rommá, ablakokat tört ki, továbbá teljesen elpusztította a termést, amivel eddig dolgoztak, így már a betakarításra esély sem maradt! Nagyon nagy veszélybe került nagyon sok család lakhatása, alapvető életfeltétele.

Amit ilyenkor tenni tud az ember, az az összefogás, szolidaritás, és az önzetlen segítés.
Azonnal megmozdultak a helyi lakosok, elkezdték a kármentést, már amennyit önerőből képesek voltak megtenni. Az első segítségkérés után a helyszínre érkezett a Katasztrófavédelem, és a segélyszervezetek, akik elképesztő munkát végeztek az elmúlt 4 napban. Csatlakoztak hozzájuk az ország minden részéről segítő szándékú emberek, akik munkájukat, segítségüket ajánlották fel a helyi embereknek. Óriási összefogás, látszik, hogy a bajban ismerszik meg az ember.
Aki nem tudott személyesen eljönni, sokan felajánlásokkal (tetőanyag, cserép, tetőléc, fólia, ivóvíz, élelmiszerek) segítik a munkát.
Ennek a munkának egy szakasza, a közvetlen életveszély elhárítása, illetve az épületek ideiglenes lefedése hamarosan befejeződik, a Katasztrófavédelem néhány napon belül befejezi a tevékenységét.
Azonban a segítségnyújtásra a továbbiakban is szükség lesz, hiszen sok munka lesz még addig, míg visszaáll a családok élete a jégverés előtti állapotba.
A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász is segít ebben a folyamatban; részt veszünk az élelmezés segítésében, önkéntesekkel és munkatársakkal vagyunk jelen, a felajánlott adományok helyszínre juttatásában és koordinálásában segítünk, a hátrányos helyzetű családok támogatásában veszünk részt.
Örömmel fogadjuk, ha támogatja munkánkat.
Adományát elküldheti “Jégkár” közleménnyel a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász 50400113-11093668 számú számlájára!
A természet ereje nagyon nagy, de az emberi összefogás ereje sok nehézséget képes legyőzni!
Kategóriák: Egyéb

Translate »