Karitász önkéntesek lelkinapja – 2022. május 21.

Szerző: szerzo Közzétéve:

Egy igazán felemelő, és tartalmas, TALÁLKOZÁSOKKAL teli lelki napon vehettünk részt.
A Pécsi Egyházmegye egész területéről érkeztek Pécsre a Katolikus Karitász önkéntesei, hogy hosszú szünet után személyesen is tudjanak találkozni.
A Szentmisét, és a lelkigyakorlatot Majnek Antal atya, a Munkácsi Rk. Egyházmegye nem régen nyugdíjba vonult püspöke tartotta, aki több mint 30 éve szolgál Kárpátalján. Jelenleg is aktív lelkipásztor, aki folyamatosan végzi a diakóniát, és aki tele szeretettel és bölcsességgel, hatalmas energiával adta át a tudását, és tanított minket.
Antal atya elhozta munkatársait is Pécsre, a Munkácsi és az Ungvári Karitász vezetőit, munkatársait, akik nagyon mély tanúságtétellel mutatták be a jelenlegi munkájukat.
Torokszorító volt látni, és hallani azokat a történeteket, amik az elmúlt hónapokban történtek azokon a területeken. Viszont azt is megtapasztalhattuk, hogy van értelme annak a szolgálatnak, amit mi itt tudunk jelenleg tenni, amivel mi is segíthetjük a Kárpátalján élőket, vagy a háború áldozatait.
Hála és köszönet a mai napért mindenkinek, akik velünk tartottak, akik megszervezték, akik szolgáltak a nap folyamán, köszönet a helyszínért és a finom ebédért, a sütikért, az adományokért!
Caritas Christi Urget Nos!
Kategóriák: EgyébUkrajna

Translate »